Podpora Delavskemu uporu v Mariboru – Dosti je počasnega potapljanja v vrelo vodo uničujočega kapitalizma!

Članek splošno v tem trenutku ne potrebuje analize stanja in nizanja uradnih številk o brezposelnosti. Vsi vidimo in vsi vemo, da delovna mesta v Mariboru izginjajo.

Maribor v tem trenutku prav tako ne potrebuje pokroviteljskega odnosa državnikov, ki obljubljajo takšne in drugačne ukrepe z nedoločno letnico realizacije.

Maribor prav tako ne sme postati mesto, kjer delavske pravice in socialno državo enačimo s paketi hrane.

Danes se bo v Mariboru zgodil Delavski upor, katerega glavni organizatorji so delavke in delavci podjetja MLM. Glavne odločevalce v države želijo opozoriti, naj glede MLM in celotnega mariborskega gospodarstva ukrepajo čim prej, ljudem pa sporočiti, naj se ne vdajajo apatiji, ampak se postavijo zase in za svojo prihodnost.

In zato je nekaj absolutno jasno – mi vsi potrebujemo Maribor. Ne samo kot mesto, ne samo kot gospodarstvo. Pač pa kot konkretno skupnost upora, ki političnim odločevalcem jasno sporoča: tukaj smo. In tu so naša delovna mesta in naše delavske pravice, tu je naša prihodnost. In temu se ne bomo odrekli.

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije zato popolnoma podpira današnji Delavski upor v Mariboru. Skrajni čas je, da oblast ugotovi, da pot iz krize niso iz Bruslja prepisani programi stabilnosti in nacionalni reformni programi, temveč ekonomski model, ki temelji na znanju, izkušnjah, lokalni in regionalni povezanosti ter – solidarnosti.

Dosti je počasnega potapljanja v vrelo vodo uničujočega kapitalizma!