Podpisana nova kolektivna pogodba Sindikata delavcev gostinstva in turizma Slovenije

8. avgust 2018 ob 15:52
Ljubljana – MMC RTV SLO

Socialni partnerji v dejavnosti gostinstva in turizma so danes podpisali novo panožno kolektivno pogodbo, ki prinaša številne izboljšave za zaposlene, v višje plače pa bodo zagrizli jeseni.

Kot je ob podpisu nove kolektivne pogodbe v Ljubljani pojasnila generalna sekretarka Sindikata delavcev gostinstva in turizma Slovenije Karmen Leban, jim je v novem panožnem dokumentu uspelo ohraniti vse dodatke k plači, kot so bili do zdaj. Med temi so dodatki na minulo delo, delo na silvestrovo ter praznike in nedelje.

Med ključnimi poudarki je izpostavila še, da je kolektivna pogodba sklenjena za štiri leta, torej do konca leta 2022 (veljati bo sicer začela po objavi v uradnem listu), da so ohranili plačilo prevoza na delo in z dela v višini 100 odstotkov.

Problematika presežnih ur
Med tršimi orehi v pogajanjih za novo kolektivno pogodbo, ki so potekala od oktobra lani, je bila problematika presežnih ur. To so zdaj v 38. členu zelo natančno razdelali. Delodajalec bo moral po pojasnilih Lebnove vsake tri mesece koledarskega leta narediti analizo presežka ur in pogledati, ali te presegajo pet odstotkov povprečne delovne obveznosti zaposlenih in predstaviti ukrepe za njihovo izravnavo.

Presežne ure se bodo morale v referenčnem obdobju šestih mesecev izkoristiti ali izplačati v višini 30-odstotnega dodatka. Če se te ne bodo izkoristile in izplačale, pa se bodo izplačale v drugem delu referenčnega obdobja v vrednosti 45-odstotnega dodatka. Če se tudi takrat ne bodo izplačale, pa jih bo moral delodajalec izplačati 13. mesec, in sicer v vrednosti 50-odstotnega dodatka, je navedla in dodala, da je sicer cilj vseh, da se presežki ur pokoristijo.

Celoten članek >>>