VABILO na POSVET

V sodelovanju Vladne projektne skupine za ekonomsko demokracijo, Fundacije PRIZMA, Štajerske gospodarske zbornice, Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, OO Podravja in Koroške ter drugih pomembnih partnerjev Vas vabimo na posvet

S SODELOVANJEM DO ZAUPANJA IN USPEŠNEGA POSLOVANJA – STANJE IN IZZIVI NA PODROČJU EKONOMSKE DEMOKRACIJE V SLOVENIJI,

ki bo potekal v ponedeljek, 16. marca 2015 v Veliki dvorani Vlade Republike Slovenije, Gregorčičeva 27, 1000 Ljubljana med 10.00 in 15.30 uro

Na posvetu bomo izmenjali informacije in dobre prakse na področju spodbujanja in vključevanja zaposlenih v soupravljanje, udeležbe zaposlenih pri dobičku, delavskega lastništva podjetij (delavsko delničarstvo in delavsko zadružništvo), korporativne družbene odgovornosti ter implementacije EU in nacionalne zakonodaje povezane s tem področjem.

Posvet je odlična priložnost tudi za spoznavanje učinkovitih metod participacije zaposlenih pri predvidevanju in upravljanju sprememb v podjetjih. Skupaj z vami si želimo tudi oblikovati izhodišča za programe namenjene izgrajevanju kompetenc zaposlenih, njihovih zastopnikov ter delodajalcev na področju uveljavljanja večje participacije delavcev ter oblikovati predloge za hitrejše uveljavljanje ekonomske demokracije pri nas.

Pridružili se nam bodo predstavniki zaposlenih, delodajalci, snovalci politik ter drugi strokovnjaki s področja delavske participacije v Sloveniji. Imeli bomo priložnost spoznati primere dobrih praks iz podjetij ter iz prve roke izvedeti, kaj je ključno za uspešno sodelovanje zaposlenih pri upravljanju družb. Z nami bodo izkušnje in smernice za uspešno delo na omenjenih področjih delili tudi visoki predstavniki Vlade in ministrstev.

Vabimo vas, da se nam na posvetu pridružite, kjer bomo nenazadnje tudi skupaj oblikovali predloge za uspešno delo na področju udejanjanja ekonomske demokracije pri nas in čas po formalnem delu posveta izkoristili za neformalno druženje, izmenjavo mnenj in navezovanje stikov.

Udeležba na posvetu je brezplačna. Število mest je omejeno, zato vas vabimo, da si čimprej rezervirate mesto. Vašo prijavo pričakujemo najpozneje do srede 11. 3. 2015 oz. do zapolnitve mest, oddate jo s pomočjo spletne prijavnice.

 

Prilagamo program posveta, pri katerem si pridržujemo pravico do sprememb, ki bodo objavljene na spletni strani projekta DEMINE.
Veselimo se ustvarjalnega druženja z vami in vas prisrčno vabimo.

 

Projektni tim DEMINE

 

Tadej Slapnik, državni sekretar,
Kabinet predsednika Vlade RS