8. marca 2012 bomo znova praznovale/i mednarodni dan žensk.

omembno je, da ga praznujemo! Na ta dan opozarjajmo na diskriminacijo žensk. Opozarjajmo pa tudi na izjemne dosežke, ki izboljšujejo položaj žensk na trgu dela in v družbi. In prav to bomo na praznik enakopravnosti storili tudi v ZSSS!

Predsedstvo ZSSS bo namreč 8. 3. 2012 ob 11.00 v veliki sejni dvorani Doma sindikatov, Dalmatinova 4 v Ljubljani podelilo letošnje priznanje ZSSS za izjemni dosežek za enake možnosti žensk in moških ROŽA MOGOTA Mojci Lukančič za njeno družbeno odgovornost solastnice in delodajalke.

Mojca Lukančič, solastnica podjetja Aha Moda, je na prepričevanje podjetniškega in panožnega sindikata STUPIS (www.sindikat-stupis.si) konec 2011 kupila Muro v stečaju.

Tvegala je in svoje premoženje in menedžersko znanje vložila v konfekcijsko industrijo Mura iz Murske Sobote v stečaju! S svojim pogumom in znanjem namerava pred propadom rešiti blagovno znamko Mura in številna delovna mesta v Pomurju. Med zaposlenimi Mure je 80 % žensk! Ena njenih prvih odločitev po nakupu Mure je bila sklenitev delovnih razmerij za nedoločen čas z zaposlenimi!

Ali Slovenija potrebuje zgled družbeno odgovornega aktivnega lastnika in delodajalca? Pretekla leta so jo zaznamovale zgodbe o tajkunih, v katerih je zaradi ozkih osebnih interesov izginila vrsta legendarnih slovenskih podjetij in na tisoče delovnih mest. S podelitvijo letošnje ROŽE MOGOTE 2012 opozarjamo na zgled družbeno odgovornega upravljanja podjetij, ki ustvarja delovna mesta in z njimi zagotavlja delavcem in njihovim družinam socialno varnost in boljšo perspektivo.

S svojo izbiro tokrat presenečamo ne le vas, ampak tudi same sebe! Čeprav se preporod Mure šele začenja, smo se odločili tvegati in se podati v neznano. Mojci Lukančič bomo podelili ROŽO MOGOTO in držali pesti, da bo jutri blagovna znamka Mura res svetovni pojem oblačil najvišjega kakovostnega razreda, ki Pomurkam in Pomurcem omogoča delo in spodobno plačilo!

Spoštovane članice sindikata, ob tem pomembnem prazniku prejmite naše iskrene čestitke z željo, da se vam na ta dan dogodi kaj lepega!

Lučka Böhm, predsednica odbora ZSSS za enake možnosti