Zadovoljni, ker smo se odločili dobro

malodeloV Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) smo zadovoljni, da so se državljanke in državljani na referendumu o uveljaviti zakona o malem delu 10. aprila 2011 po začasnih in neuradnih podatkih odločili, da malo delo zavrnejo.

Po podatkih državne volilne komisije nekaj čez 21. uro 10. aprila je ob skoraj 34-odstotni udeležbi volilnih upravičenk in upravičencev proti uveljavitvi zakona o malem delu glasovalo prek 80 odstotkov udeležencev referenduma.

Veseli smo, da so državljanke in državljani spoznali, da bo malo delo kot negotova in nedostojna oblika dela izredno negativno učinkovala na delavske pravice, socialno-ekonomski položaj ljudi in stabilnost državnih socialnih sistemov ter da ga je treba zato preprečiti.
Iskreno se zahvaljujemo vsem državljankam in državljanom Republike Slovenije, ki so odšli na volišča in oddali svoj glas proti temu škodljivemu zakonu.

Hkrati se bo v času prihajajočega referenduma o pokojninski reformi, ki je podobno kot zakon o malem delu sprejeta brez ustreznega socialnega dialoga in bo povzročila nadaljnje siromašenje prebivalcev Slovenije, naše odločno zavzemanje za socialno pravičnost in demokratično uveljavljanje interesov delavk in delavcev brezprizivno nadaljevalo.