Približuje se prvi od dveh referendumov

Približuje se prvi od dveh referendumov, ki se bosta izvajala na podlagi zahteve volivcev, ki so zahtevo podprli s podpisi. Kot je znano, bo referendum proti zakonu o malem delu 10. aprila 2011.

Čeprav je datum referenduma 10. 4. 2011, imajo vsi volivci, ki tega dne ne bodo doma ali ta dan iz drugih razlogov ne morejo glasovati, možnost predčasnega glasovanja. Državna volilna komisija je določila dneve, ko je mogoče predčasno glasovati, in sicer so to 5. april, 6. april in 7. april 2011, med 9.00 in 17.00 uro. V teh dneh lahko volivci glasujejo na upravnih enotah, kjer imajo svoje stalno bivališče, tam so namreč tudi sedeži okrajnih volilnih komisij.

Na območju Upravne enote Ljubljana bo glasovanje tudi na izpostavah Center, Vič, Bežigrad, Šiška in Moste Polje za tiste okrajne volilne komisije, ki imajo sedež na teh izpostavah. Za to glasovanje ni potrebna nobena predhodna najava, v tem času se morate le oglasiti na sedežu svoje upravne enote in povprašati za prostor, kjer poteka predčasno glasovanje.

Ker gre za pomemben referendum o zakonu, ki grozi z bistvenim poslabšanjem delavskih pravic, je pomemben vsak glas. Zato predlagamo vsem, ki na referendumsko nedeljo ne boste mogli oddati svojega glasu, da to storite v dneh, ko je mogoče predčasno glasovati. Tokrat ne bo odločala politika, tokrat bomo o svojih pravicah odločili ljudje.

Milan Utroša, sekretar ZSSS