Predali podpise za referendum o malem delu

Predstavniki Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) in Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) so v petek, 11. 2. 2011, v državni zbor predali podpise podpore za zahtevo za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o zakonu o malem delu.

ZSSS pa v izjavi za javnost izraža protest nad zavajajočimi in neresničnimi stališči, pri katerih vztrajajo visoki uradniki ministrstva za delo, družino in socialne zadeve glede malega dela, na primer to, da je malo delo za delodajalce dražje.

Organizatorji so zbrali okoli 47 tisoč podpisov podpore za referendumsko odločanje o vpeljavi malega dela v Slovenijo, ki ga je državni zbor na predlog vlade sprejel enostransko in brez ustreznega dialoga. Prav tako je malo delo škodljiva oblika dela z daljnosežnimi posledicami za tako imenovani trg dela, zlasti problematično pa je omogočanje malega dela za različne skupine prebivalstva (dijake in študente, brezposelne in upokojence).

V luči opozoril, da referendumsko odločanje ni poceni, bi bilo po mnenju ŠOS in ZSSS najprimerneje referendum o malem delu izpeljati na isti dan kot referendum o pokojninski reformi.