Kampanja ZSSS »Ukinimo malo delo!« in »Proti nepravični pokojninski reformi«

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije med 3. 1. 2011 in 6. 2. 2011 zbira podpise podpore državljank in državljanov za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o zakonu o malem delu, ki v Slovenijo vpeljuje novo obliko oziroma vrsto negotovega in družbeno škodljivega dela, malo delo.

Od 06.01.2011 pa do 09.02.2011 zbiramo podpise podpore državljank in državljanov za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma proti nepravični pokojninski reformi.

Od 06.januarja 2011 zbiramo torej hkrati podpise za oba referenduma.

V priponkah najdete tudi dokumenta (OBRAZEC ZPIZ2 in OBRAZEC ZMD). Obrazec »Podpora volivca zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma proti ZPIZ-2«,ter drugi proti zakonu o malem delu, sta namenjena vsem zaposlenim v podjetjih in zavodih, vsem državljanom in državljankam z namenom, da ga lahko vsi s svojimi osebnimi podatki izpolnite že pred odhodom na upravno enoto (tam ga pred uradno osebo le podpišete), kar bo prispevalo k temu, da se bo postopek podpisa opravil hitreje s ciljem čim manjše gneče pred okenci.

· S strani uradne osebe boste prejeli nazaj potrjen obrazec.
· Ta obrazec se MORA ODDATI na stojnici pred upravno enoto, če te ni, pa vašemu sindikalnemu zaupniku v podjetju oz. zavodu. Vse potrjene obrazce, v kolikor ga ne oddate na stojnici pred upravno enoto, je potrebno nujno dostaviti na sedež območne organizacije ZSSS Podravje in Koroška.
· Posebej bodite pozorni na to, da se obrazec mora izpolniti s TISKANIMI ČRKAMI
Svoj podpis pa lahko lahko oddate tudi elektronsko, v kolikor imate na računalniku digitalni certifikat. Navodila najdete v datoteki referendum.pdf.

SKUPAJ BOMO USPELI ZAŠČITITI PRIHODNOST DELAVSKIH PRAVIC !