V nekaj urah smo zbrali 22.176 podpisov

Danes je velik dan za Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije. V nekaj urah smo zbrali 22.176 podpisov za referendumsko pobudo za Zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, ki ga je parlament sprejel včeraj. V nekaj urah smo zbrali skoraj 10 krat več podpisov, kot jih zakon določa za sedem dni.

Sloveniji smo spet pokazali kar zmoremo. In zmoremo veliko, če smo enotni in če uresničujemo tisto, kar smo se dogovorili. Smo edina organizacija v Sloveniji, ki je sposobna v tako kratkem času organizirati množice, zato nismo povšeči politikom in delodajalcem. Vendar prav zato obstajamo, zato bomo tudi tokrat naredili vse, da uspemo. Z našim referendumom za pravice naših članic in članov in tistih, ki prihajajo za nami.

Zahvala gre vsem, ki ste sodelovali v današnji akciji, od sindikalnih zaupnikov v podjetjih, do sodelavk in sodelavcev v Domu sindikatov, ki so preštevali glasove, ki smo jih zbrali. Vsekakor pa se je spet pokazalo kako pomembna je naša mreža območnih organizacij ZSSS in naši sodelavci v njej, ki ste odlično izvedli akcijo, ki smo jo dogovorili skupaj. Vam gre še posebna zahvala. Vendar smo šele na začetku in če se po jutru dan pozna, ne dvomim, da bomo uspeli. Ker to znamo in zmoremo.

Hvala vam vsem.