Rušenje socialne in pravne države

V Sloveniji se z veliko hitrostjo odvijajo dogodki, ki gredo v smeri rušenja socialne in pravne države, socialna država razpada pred našimi očmi. Model neoliberalnega kapitalizma, povezan s tranzicijskim tajkunstvom, je pokazal vse negativne posledice, čeprav smo prebivalci ves čas mislili, da gremo lepši prihodnosti na proti. In prišla sta streznitev in razočaranje. Sedanji vladni paket spreminjanja zakonodaje prinaša najbolj drastičen poseg v delavske, socialne in ekonomske pravice večine prebivalcev Slovenije, izvzete so le elite.

V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije smo se temu procesu odločno uprli in zastavili skupen boj, da ga zaustavimo, vključno z nepravično pokojninsko reformo. To lahko naredimo le skupaj, člani in nečlani sindikatov. Več nas bo, več možnosti imamo za uspeh.

Svoje aktivnosti za ohranitev pravne in socialne države, za ohranitev dostojanstva in pravic delavcev, odpravo brezizhodnega položaja mlade generacije in životarjenja starejših bomo predstavili 14. oktobra ob 15 uri pred v dvorani ŠTUK, Gosposvetska 83, 2000 Maribor. Vse, ki se strinjate z nami, da je treba preprečiti te procese vabimo, da se nam pridružite. Deležni boste tudi individualnih strokovnih nasvetov, če mislite, da so kršene vaše pravice iz dela.

Vaša Zveza svobodnih sindikatov Slovenije