zsss logo

sa baner

Iščete dvorano, sejno sobo?

sejna zdaj 13

Info:
02 2348 300
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prodamo poslovni prostor na Ravnah na Koroškem.

Preveri svoje zdravstveno zavarovanje

zdravstvena kartica

Vsakdo sam zase lahko takoj preveri, če je zdravstveno zavarovan, tako da napiše SMS, v katerega napiše ZZ in devetmestno številko svoje zdravstvene kartice (na primer: ZZ033108467) ter jo pošlje na številko  031 771 009. Že čez nekaj sekund bo prejel odgovor.

Zavarovanje lahko preverite tudi na internetu >>

Preveri prosta delovna mesta

zavod-zaposlovanje

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) zahteva javno objavo davčnih dolžnikov in neplačnikov prispevkov za socialne prispevke, saj ima to neposredne fiskalne učinke, prispeva pa tudi k izboljšanju poslovne kulture in pravne ter socialne varnosti. Če je za ta korak, h kateremu se je sedanja vladna koalicija zavezala tudi s koalicijsko pogodbo, potrebna morebitna sprememba področne zakonodaje, to ne bi smela biti ovira.


Predsednik ZSSS Dušan Semolič, izvršni sekretar za ekonomsko področje Ladi Rožič in samostojni svetovalec za socialno področje, zaposlovanje in migracije Goran Lukič so na novinarski konferenci, 23. 8. 2012, poudarili, da so neplačani prispevki za socialno varnost del delavskih plač, da so davčni odpustki in neizterjava davčnih dolgov alibi vpletenim za nadaljevanje slabih poslovnih praks, in da gre pri izgovarjanju na neobstoj zakonske podlage za znake koruptivnega ravnanja.

Prav tako so v zadnjem času številne države, med njimi tudi nekatere, ki veljajo za davčne oaze, začele objavljati sezname davčnih dolžnikov, so poudarili nastopajoči. Izgovarjanje pristojnih in vpletenih, da bi objava dolžnikov okrnila poslovni ugled in zmanjšala boniteto davčnih dolžnikov je nekorektna, saj omogoča nadaljevanje neplačevanja obveznosti do države in vpliva na javnofinančne prihodke, kar pogosto vodi h krnjenju pravic ljudi, predvsem pa ohranja nevzdržno neenakopravno stanje, v katerem ljudje kot posamezniki pri svojih obveznostih do države in drugih poslovnih subjektov niso enako obravnavani. ZSSS objavo davčnih dolžnikov zahteva že dalj časa, razlogi proti temu pa so v primerjavi s prednostmi šibki, smo prepričani v ZSSS.

ZSSS OBMOČNA ORGANIZACIJA PODRAVJE IN KOROŠKA
NERATOVA ULICA 4 | 2000 MARIBOR 
tel: 02 2348 300 | fax: 02 2348 313
mail: podravje@sindikat-zsss.si
d.št.:30636736 | TRR:SI56 0451 5000 0473 771 | BIC:KBMASI2X

pristopna izjava image         sepa

pristopna izjava       sepa pooblastilo